Manchester United leeft op onder Ten Hag: 'Was op zoek naar nieuwe uitdaging'

Manchester United leeft op onder Ten Hag: 'Was op zoek naar nieuwe uitdaging'

15-02-2023 09:20
32

Erik ten Hag voelt zich bij Manchester United nog altijd als een vis in het water. Toen hij afgelopen zomer de klus aannam op Old Trafford, wist hij wat hem te doen stond.

"Het gaat goed en ik ben hier gelukkig", vertelt Ten Hag in een interview op de website van de UEFA. "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en Manchester United is een grote club, maar duidelijk minder succesvol in de afgelopen jaren, dus er is enorm veel talent om die grote club terug te brengen naar waar het thuishoort."

Van Manchester United wordt al jaren gezegd dat het 'ziek' is, maar onder Ten Hag heeft de club weer kleur op de wangen. "Het gaat niet alleen om het trainen van het team, maar om het veranderen van de cultuur en het terugkrijgen van de winnende mentaliteit. Daar streef ik naar, maar als 'ik' zeg, bedoel ik 'wij'. We moeten het samen doen."

"Elke dag verwacht ik het beste van mezelf. Ik wil mezelf uitdagen. En samen met mijn staf wil ik het beste uit de spelers halen. We willen een goed team creëren, maar ik wil ook de prestaties van de spelers maximaliseren. We werken 24/7, dat is duidelijk, want voetbal raak je nooit kwijt. Je team raak je nooit kwijt, maar soms moet je ook een stap terug doen. Ik hou van joggen en fietsen of golfen. Of om naar restaurants of de bioscoop te gaan. Ik ga ook graag op vakantie."

"Natuurlijk heb ik er niet veel tijd voor. Ik ga graag naar Zwitserland of Oostenrijk en bij mooi weer naar Italië of Spanje. Maar voetbal zit altijd in je hoofd, je bent er de hele tijd mee bezig."