FC Twente polst RKC-trainer Oosting: Erkenning is het sowieso

FC Twente polst RKC-trainer Oosting: "Erkenning is het sowieso"

18-02-2023 07:13 Laatste update: 07:22
68

Joseph Oosting is op dit moment nog niet bezig met zijn toekomst, maar met de handhaving van RKC Waalwijk. De in Emmen geboren trainer staat op het lijstje om de nieuwe trainer van FC Twente te worden.

Oosting is gepolst om na dit seizoen Ron Jans op te volgen, duidelijkheid is daar nog niet over. Twente heeft zich sowieso nog niet gemeld in Waalwijk. "Erkenning is het sowieso. Ik doe het niet alleen, want bij RKC werken we goed samen met de technische staf. Ik ben nu trainer van RKC en heb mijn contract verlengd, omdat ik het enorm naar mijn zin heb", vertelt Oosting na de 3-1 zege op Fortuna Sittard tegen ESPN.

RKC noteert momenteel een achtste plaats in de Eredivisie, bijzonder knap voor een club met een van de laagste begrotingen uit de Eredivisie. "Ik heb altijd al dromen, maar ik vind dit gewoon heel erg mooi. Als ik zie hoe keihard iedereen werkt om onze dromen te verwezenlijken. De doelstelling blijft handhaving, maar de ambitie om het beter te doen dan vorig jaar is er absoluut. Dat is een drijfveer voor ons."