FC Groningen profiteert tegen Emmen niet van rode kaart Te Wierik

18-02-2023 20:32
63

De Hondsrugderby tussen FC Groningen en FC Emmen heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. De bezoekers uit Drenthe stapten als morele winnaar van het veld na een rode kaart van uitgerekend Mike te Wierik: 1-1.

Groningen en Emmen hadden er duidelijk zin in. De thuisploeg claimde al snel een strafschop toen Radinio Balker werd geraakt door Keziah Veendorp, maar vervolgens schoot Elvis Manu tegen de paal. Na twaalf minuten was het alsnog raak in de Euroborg. Ricardo Pepi kreeg de bal voor de voeten en aarzelde niet: 1-0. Voor de Amerikaan was het alweer zijn achtste Eredivisie-doelpunt.

Het antwoord van Emmen volgde binnen twee minuten. Miguel Araujo volleerde de bal hard in de hoek. Na dat zeer vermakelijke eerste kwartier zakte het niveau iets terug, maar met name Groningen toonde zijn aanvallende intenties. Grote kansen en daarmee meer doelpunten bleven echter uit.

Bij de start van de tweede helft maakte Danny Hoesen zijn debuut voor Emmen, maar de voormalig Groningen-spits zag het niveau steeds verder weg zakken. De bezoekers uit Drenthe deden het wel iets beter. Richairo Zivkovic leek een uitstekende mogelijkheid te krijgen, maar stond buitenspel. Groningen kwam er na de pauze een stuk minder aan te pas.

Notabene Mike te Wierik hielp zijn oude werkgever een handje. De verdediger was te laat en raakte Tomas Suslov op de enkel. Arbiter Serdar Gözübüyük was onverbiddelijk en stuurde hem van het veld. De ploeg van Dick Lukkien moest met tien man verder en zag Groningen in de slotminuten nog aardig op de deur beuken. Het leverde alleen geen goals meer op.

Emmen stapt zodoende als morele winnaar van het veld. De nummer zestien behoudt een voorsprong van drie punten op de Groningers, die nu wel een puntje meer hebben dan Cambuur. De Leeuwarders spelen zondag de Friese derby tegen Heerenveen.