Kudus wekt verbazing: 'Waarom niet eerder opgesteld? Je moet elftal om hem bouwen'

Kudus wekt verbazing: 'Waarom niet eerder opgesteld? Je moet elftal om hem bouwen'

20-02-2023 14:26
116

Ajax doet er goed aan om Dusan Tadic en Mohammed Kudus voorlopig binnenboord te houden. De Telegraaf-rapporteur Kees Kist steekt de loftrompet over het duo na de 4-0 zege op Sparta in de Eredivisie

Kudus zorgde zondag voor het slotakkoord in de Johan Cruijff Arena door een vrije trap te verzilveren. "Wat kan deze jongen voetballen, hè? Hij loopt over van techniek, die is echt fabuleus", toont Kist zich onder de indruk in de ochtendkrant. "Ik begrijp niet zo goed waarom hij niet eerder altijd is opgesteld. Gewoon neerzetten. Dat is hetzelfde verhaal als bij Veerman: je moet het elftal om Kudus heen bouwen. Ik kan eigenlijk niet opnoemen wat hij niet heeft. Hij is één van de beteren en misschien wel de beste bij Ajax."

Ook Tadic staat in het Elftal van de Week na zijn twee doelpunten en een assist tegen Sparta. "Mooi, hè? Hij wordt bijna altijd bekritiseerd, maar je ziet dat deze jongen zoveel voetbalvermogen heeft. Hij is op leeftijd, maar so what? Zo iemand heb je altijd nodig", benadrukt Kist. "Als hij aan de bal komt, krijg je hem er niet van af. Hij ziet alles van tevoren, heeft dan alles al gescand, en weet de bal daar ook naartoe te brengen. Dan heb je buitengewone kwaliteiten."

Bekijk hier het hele Elftal van de Week van De Telegraaf