'Ik wil graag naar Feyenoord, van jongs af aan fan, sliep in Feyenoord-pyjama's'

'Ik wil graag naar Feyenoord, van jongs af aan fan, sliep in Feyenoord-pyjama's'

21-02-2023 15:24
130

Thomas van den Belt gaat in op zijn relatie met Feyenoord-trainer Arne Slot. De PEC Zwolle-middenvelder, van wie de vader goed bevriend is met Slot, stond afgelopen januari in de nadrukkelijke belangstelling van de Stadionclub.

"Ik wilde heel graag, laten we dat vooropstellen. Feyenoord is een grote club", zegt Van den Belt in Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN als hem gevraagd wordt naar zijn afgeketste transfer. Gerald van den Belt, de vader van de middenvelder die werkzaam is bij SC Cambuur, is een vriend van Slot. "Ze bellen heel vaak. Als ik thuis ben hoor ik mijn vader wel eens bellen met hem. Maar ik zie hem gewoon als Arne, een vriend van mijn vader."

Mogelijk keert Feyenoord komende zomer terug bij PEC voor Van den Belt. "Als het doorgaat met Feyenoord dan zie ik hem als trainer, als hij er dan nog zit. Maar het is voor mij niet speciaal geweest. Het is voor de buitenwereld misschien specialer, omdat ze het gevoel hebben dat het een linkje is die makkelijk gelegd is; een makkelijk contactpersoon om het rond te krijgen. Een voortrekkersrol. Terwijl ik ook weet dat je uiteindelijk wel moet presteren om ergens te komen."

Van den Belt benadrukt geen direct contact met Slot te hebben gehad. Wel hoopt hij in de zomer alsnog de stap naar Rotterdam te zetten. "Ik ben Feyenoorder. Van jongs af aan ben ik fan en heb ik in Feyenoord-pyjama's geslapen. Voor mij is Feyenoord in Nederland mijn club. Als Feyenoord langskomt, dan wil ik daar graag heen."