Van Basten uit opnieuw twijfels: 'Hij heeft niet genoeg de leiding genomen'

Van Basten uit opnieuw twijfels: 'Hij heeft niet genoeg de leiding genomen'

28-02-2023 09:33 Laatste update: 20:51
50

Marco van Basten is kritisch op Virgil van DijkSan Marco trekt niet voor het eerst de leiderschapscapaciteiten van de Liverpool-verdediger in twijfel.

Tijdens het WK liet Van Basten zich voor het eerst uit over de leidinggevende kwaliteiten van Van Dijk. Na de 2-5 nederlaag van Liverpool tegen Real Madrid in de Champions League, blijft de kritiek aanzwengelen. "Dat hij minder speelt, kan gebeuren. Dat hij een grote voetballer is, is een feit. Maar hij heeft niet genoeg de leiding genomen", stelt Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport.

"Hij moet als aanvoerder degene zijn die er alles aan doet om het verlies dat geleden wordt minimaal te houden", aldus de voormalig Oranje-international, die ziet dat Van Dijk daarin tekortschiet. "Je verdediging neerzetten, het team coachen... Het is iets wat het team nodig heeft." Youri Mulder trapt op de rem en vraagt zich af hoe Van Basten zeker weet dat Van Dijk niet coacht in het veld. "Dat denk ik, maar hij moet het op deze momenten laten zien", reageert Van Basten. "Hij is de baas van de verdediging."