KNVB-directeur De Jong over omscholing: 'Powerpoint-presentatie kan lastig zijn'

KNVB-directeur De Jong over omscholing: 'Powerpoint-presentatie kan lastig zijn'

02-03-2023 15:38
55

Nigel de Jong moest tijdens zijn eerste weken als directeur topvoetbal van de KNVB even wennen. De voormalig-middenvelder van Oranje werd begin januari aangesteld door de Nederlandse voetbalbond.

De Jong volgde voor zijn aanstelling bij de KNVB de Executive Master for International Players, een versnelde cursus voor gestopte voetballers. De oud-speler van onder meer Ajax en Manchester City denkt dat dat van invloed is geweest op de keuze van de KNVB om hem te benaderen. "Voor een organisatie is het belangrijk om te zien dat iemand wil leren voordat hij aan een nieuw avontuur begint", aldus De Jong in een interview op de website van de UEFA

"Voor de KNVB was het van belang dat ik deze opleiding volgde", vervolt De Jong. "De mensen begrepen dat ik niet alleen maar een voetballer was, maar ook iemand met een stel hersenen dat ik buiten het veld kan gebruiken." De Jong stak er ontzettend veel op. "Veel over mezelf. Over wat ik wel en niet kan. Voetballers hebben een groot ego en denken dat ze alles kunnen. Soms is het dan handig om in een klaslokaal te zitten en erachter te komen dat een Powerpoint-presentatie geven best wel lastig kan zijn."

Op 24 maart ziet de nieuwbakken directeur topvoetbal het Nederlands elftal weer spelen. Dan begint Oranje aan de kwalificatie voor het EK van 2024. Eerst is Frankrijk de tegenstander, waarna op 27 maart het thuisduel met Gibraltar op het programma staat.