Schreuder 'staat niet te springen' en gaat niet aan de slag bij Club Brugge

Schreuder 'staat niet te springen' en gaat niet aan de slag bij Club Brugge

08-03-2023 18:27 Laatste update: 09-03-2023 08:15
54

Alfred Schreuder wordt niet de nieuwe trainer van Club Brugge, zo stelt Het Laatste Nieuws. De oud-trainer van Ajax gold als topkandidaat om Scott Parker op te volgen bij de Belgische kampioen, maar de onderhandelingen verliepen stroef. Schreuder stond namelijk niet te springen voor een nieuwe job.

Woensdagmiddag maakte Club Brugge het ontslag van Parker wereldkundig. Daarvoor was al duidelijk dat de nummer vier van België in gesprek was met Schreuder, die de club vorig seizoen nog kampioen maakte. Er was echter onenigheid over de contractduur, aangezien Schreuder mikte op een meerjarige verbintenis. Club Brugge dacht juist aan een contract voor onbepaalde tijd.

Inmiddels is duidelijk dat Schreuder nu helemaal niet gaat instappen bij Club. Na zijn turbulente periode bij Ajax stond de coach 'niet te springen' om in onderhandeling te gaan met zijn oude werkgever. Volgens HLN is het voor Schreuder logischer om te wachten tot komende zomer, voor hij weer aan de slag gaat. De Belgische krant sluit niet helemaal uit dat de oefenmeester komende zomer alsnog aan de slag gaat in Brugge.

Assistent Rik De Mil en hoofd jeugdopleiding Björn De Neve nemen nu even de honneurs waar. Het is allesbehalve ondenkbaar dat het duo het seizoen mag afmaken bij Club. Dat zou de Belgen de gelegenheid bieden om alvast te kijken naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Voor Schreuder is het de tweede keer na zijn Ajax-exit dat hij dicht bij een nieuwe job was. Recent was hij nadrukkelijk in beeld bij Leeds United, maar de Engelsen hebben uiteindelijk een streep door zijn komst gezet.