'Velázquez spoort niet, hij maakt zijn club ten schande en zet zichzelf voor aap'

'Velázquez spoort niet, hij maakt zijn club ten schande en zet zichzelf voor aap'

13-03-2023 07:50
23

Hugo Borst en Rob Baan veroordelen in het Algemeen Dagblad de misdragingen van Julio Velázquez langs de lijn bij Fortuna Sittard. De Spaanse trainer liet zich volledig gaan na een arbitrale dwaling tegen FC Twente.

In de aanloop naar één van de drie Twente-goals lag de bal niet stil bij een vrije trap, maar de VAR greep niet in. Dat kon Velázquez niet verkroppen: de trainer smeet met zijn jas, ramde meerdere keren met zijn vuist tegen de dug-out en schopte om zich heen.

"Ik geloof dat die man best zijn vak verstaat, maar op dit vlak spoort hij niet", reageert Baan, voormalig trainer en bestuurder bij onder meer PSV, Feyenoord en Oranje, in het AD. "Dit slaat ook over op je spelers. Als jij je zoon rijles gaat geven en met 180 kilometer per uur door rood rijdt, gaat hij dat nadoen. Dan wordt dat de stijl."

Ook Borst keurt het opmerkelijke gedrag van Velázquez af. 'In zijn ogen zagen we de blik van iemand die zijn verstand heeft verloren. Hij maakte zijn club ten schande, hij zette zichzelf voor aap', schrijft hij in zijn wekelijkse column.