PSV gesteund door paar honderd fans in bekerduel met Spakenburg

PSV gesteund door paar honderd fans in bekerduel met Spakenburg

14 maart - 13:32
88

PSV mag slechts driehonderd fans meenemen naar het duel met SV Spakenburg in de halve finale van de KNVB Beker. De uitsupporters moeten bovendien gebruikmaken van een verplichte buscombinatie, maakt de gemeente Bunschoten bekend.

PSV en Spakenburg staan op 4 april tegenover elkaar op sportpark De Westmaat, waar de amateurploeg gesteund zal worden door zo'n zesduizend fans. "We gaan ons gezamenlijk inspannen om er een prachtige historische voetbalavond van te maken", zegt waarnemend burgemeester Albertine van Vliet.

Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek vreesde even dat er helemaal geen PSV-supporters bij konden zijn, maar uitwijken naar bijvoorbeeld De Galgenwaard van FC Utrecht was ook geen optie. Op de Westmaat worden daarom extra tribunes geplaatst om de capaciteit op te schroeven. Meer dan driehonderd Eindhovense supporters passen desondanks niet op het sportpark. 

"We zijn een amateurstadion en dat is niet gebouwd op gescheiden supportersstromen. Je moet ze op een bepaalde manier langs elkaar kunnen laten passeren. Dat is nog niet eenvoudig op de wijze waarop wij ons complex hebben liggen", legde Schoonebeek al uit bij de NOS.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie