Geen OneLove-band: 'In verlegenheid gebrachte' El Yaakoubi kiest alternatief

Geen OneLove-band: 'In verlegenheid gebrachte' El Yaakoubi kiest alternatief

15 maart - 17:50
242

Net als Feyenoorder Orkun Kökcü draagt Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi een eigen aanvoerdersband tijdens de Eredivisie-speelronde van dit weekeinde. De verdediger kiest een band met de tekst 'Respect' in plaats van 'One Love', zo maken de Kralingers bekend.

De vraag om met een OneLove-aanvoerdersband te spelen brengt El Yaakoubi 'in verlegenheid', zo stelt Excelsior. De nummer zestien van de Eredivisie benadrukt dat zowel speler als club de boodschap die wordt uitgedragen wel steunt.

'Redouan is een voorvechter van gelijkheid in de wereld en iemand die een algeheel maatschappelijk respect nastreeft. Iemand die zich, middels zijn eigen maatschappelijke stichting Durf te Dromen, dagelijks inzet voor een eerlijkere samenleving waarin iedereen de kans krijgt om te excelleren', schrijft algemeen directeur Daan Bovenberg in een reactie op de clubsite.

El Yaakoubi besloot vijf maanden geleden ook af te zien van het dragen van de OneLove-band. Toen koos hij al voor een soortgelijke band als nu. "Ik heb ook mijn eigen normen en waarden. Ik hoop dat dat ook gerespecteerd wordt", zei hij dinsdag al tegen het Algemeen Dagblad.

Na Kökcü is Yaakoubi de tweede Eredivisie-aanvoerder die een eigen invulling geeft aan de OneLove-actie. De spelmaker van Feyenoord kiest in de topper tegen Ajax voor een band waarop de tekst 'Respect voor iedereen' prijkt.

Tijdens de OneLove-campagne wordt binnen het voetbal aandacht gevraagd vóór verbinding en tegen racisme en discriminatie. De kleuren op de band symboliseren volgens de organisatie 'afkomst, kleur, gender, identiteit en seksuele voorkeur'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie