GelreDome-deal dreigt af te ketsen voor Vitesse: 'Dat vertrouwen is er niet'

GelreDome-deal dreigt af te ketsen voor Vitesse: 'Dat vertrouwen is er niet'

16-03-2023 13:28
137

Michael van der Kuit, stadioneigenaar van Vitesse, torpedeert een deal met Vitesse, meldt De Gelderlander. Eerder deze week bereikten de betrokken partijen een overeenkomst over het GelreDome, maar volgens Coley Parry, de beoogd nieuwe eigenaar van de Arnhemmers, veegt Van der Kuit het akkoord ineens van tafel.

Parrey wacht met zijn investeringsmaatschappij Common Group op groen licht van de KNVB voor de overname van Vitesse. Tien dagen geleden is de Amerikaan namens de Arnhemmers de onderhandelingen over het GelreDome ingestapt en donderdag doet hij voor het eerst zijn verhaal, nadat Van der Kuit naar buiten bracht dat er 'geen geld bij Parry is'.

"We hebben een deal gesloten", zegt Parry tegen het regionale medium. "Die bestaat al 48 uur. Dat is een deal tussen mij, Michael van de Kuit en Vitesse. Advocaten zijn er ook volop mee bezig. De overeenkomst is op schrift gesteld. Maar nu wil Van de Kuit de voorwaarden ineens veranderen." Vitesse zou met het Nedstede van Van der Kuit een overeenstemming tot 2030 over speellocatie GelreDome bereikt hebben.

De huur bedraagt naar verluidt 2,15 miljoen euro per jaar. "Maar de Common Group heeft al het kapitaal dat nodig is om de deal tegen de overeengekomen voorwaarden te ondertekenen, al naar de club gestuurd." Van der Kuit blaast de deal af, mede omdat hij beloftes van de gemeente Arnhem richting de toekomst verlangt. "Er is vertrouwen nodig van de gemeente en Vitesse en de mogelijk nieuwe clubeigenaar in mij als stadioneigenaar", zegt hij. "Dat vertrouwen is er niet."

Parry benadrukt dat de gemeente helemaal geen partij is in het conflict. "Voor mij is het boek niet gesloten", stelt hij. "Vitesse wil de deal die er ligt gestand doen. Het is een erg goede overeenkomst voor de stadioneigenaar. Ik ben een man van mijn woord."