Leicester City hoopt op schokeffect en stuurt Rodgers verrassend de laan uit

Leicester City hoopt op schokeffect en stuurt Rodgers verrassend de laan uit

02-04-2023 15:37 Laatste update: 15:38
27

Brendan Rodgers neemt na vier seizoenen afscheid als manager van Leicester City. Dat heeft de Premier League-club zondag bekendgemaakt. Rodgers is dit seizoen al de elfde manager in de Premier League die het veld moet ruimen.

Rodgers heeft wat neergezet bij Leicester, maar dit seizoen vallen de prestaties tegen. De club staat negentiende in de Premier League en staat virtueel op degraderen. "De prestaties van het team onder leiding van Brendan spreken voor zich - we hebben een aantal van onze mooiste voetbalmomenten beleefd onder zijn leiding en zullen hem en zijn staf altijd dankbaar zijn voor wat ze ons hielpen bereiken op het veld", zegt voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

"De prestaties en resultaten tijdens het huidige seizoen zijn echter onder onze gedeelde verwachtingen. We waren ervan overtuigd dat continuïteit en stabiliteit de sleutel zouden zijn om onze koers bij te sturen, vooral gezien onze eerdere prestaties onder leiding van Brendan. Helaas bleef de gewenste verbetering uit en met nog tien wedstrijden van het seizoen te gaan, ziet het bestuur zich genoodzaakt om maatregelen te nemen om onze Premier League-status te beschermen."

Het ontslag van Rodgers lijkt een soort paniekbesluit, omdat Leicester negentiende staat. Assistent-trainer Chris Davies neemt het over.