FC Groningen vreest degradatie: 'Bij aanstelling wist ik dat situatie zo was'

FC Groningen vreest degradatie: 'Bij aanstelling wist ik dat situatie zo was'

03-04-2023 00:04 Laatste update: 07:24
66

Een strijdlustige Dennis van der Ree zag FC Groningen verliezen tegen Fortuna Sittard, maar geeft de hoop op lijfsbehoud niet op. De coach vertelt aan RTV Noord wat er allemaal mis ging bij Groningen op zondagmiddag, maar blijft optimistisch na de 3-1 nederlaag.

Van der Ree sloot één van zijn laatste zestien wedstrijden af met een overwinning en kan zich zorgen gaan maken om degradatie met Groningen. Desondanks houdt de hoofdtrainer zijn hoofd koel. "Toen ik aangesteld werd wist ik dat de situatie zo was, dat het zo kon gaan lopen. Ik ben niet iemand die zulke dingen opgeeft zolang het nog niet klaar is", zegt Van der Ree. "Ik krijg inderdaad na zulke wedstrijden de vraag 'ben je gedegradeerd?' Maar met het vertoonde spel kan ik zeker richting de volgende wedstrijden werken."

In de rust werd er niet gewisseld door Van der Ree, wat zo de nodige vraagtekens opleverde vanwege de 2-0 achterstand. De oefenmeester verklaart zijn keuze. "Er was een aantal jongens erg kwaad, daar heb ik zelf nog een schepje bovenop gedaan. Ik wilde ze aan het begin van de tweede helft nog een kans geven. Toen ik zag dat het niet veranderde, besloot ik in te grijpen. Verder hebben wij onszelf in de voet geschoten", concludeert Van der Ree.