Rai Vloet veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor veroorzaken dodelijk ongeval

Rai Vloet veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor veroorzaken dodelijk ongeval

03-04-2023 13:12 Laatste update: 13:57
241

Rai Vloet (27) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Bij het ongeluk op de A4 bij Hoofddorp kwam een vierjarig kind om het leven.

Vloet hoorde twee weken geleden drieënhalf jaar cel tegen zich eisen. De oud-speler van PSV, Excelsior, NAC Breda en Heracles Almelo heeft zich schuldig gemaakt aan roekeloos rijden: hij reed ongeveer 200 kilometer per uur, gaf plankgas, remde niet, deed geen poging om weg te sturen en had gedronken. Bovendien deed Vloet er na de crash alles aan om onder zijn straf uit te komen.

Op het moment van het ongeval stond Vloet onder contract bij Heracles Almelo. Hij bleef aanvankelijk doorvoetballen, maar zijn situatie werd al snel onhoudbaar toen bleek dat hij gelogen had. Inmiddels speelt de aanvaller - na een tussenstap bij FC Astana uit Kazachstan - in Rusland voor FK Ural uit Yekaterinburg. Nederland was volgens hem 'onbewoonbaar' geworden. Het is nog niet bekend wanneer hij zijn straf gaat uitzitten.