Kramer verbaast zich over 'Vloek van Vlap': 'Steijn speelt ook bij Twente...'

Kramer verbaast zich over 'Vloek van Vlap': 'Steijn speelt ook bij Twente...'

03-04-2023 14:48
32

De doelpuntendroogte van Michel Vlap neemt ernstige vormen aan, ziet ook Michiel Kramer. De spits van RKC Waalwijk is opvallend kritisch op de aanvallende middenvelder van FC Twente.

Vlap (25) scoorde al een jaar niet meer in de Eredivisie: dit seizoen leverde hij alleen twee assists, in 25 wedstrijden. "Hij zegt dat op de training alles erin gaat, maar ik heb liever dat het in de wedstrijd lukt. Misschien win je dan een keer een wedstrijd voor je ploeg", reageert Kramer bij ESPN.

De Vloek van Vlap kwam zaterdagavond ook weer aan de oppervlakte: een handvol kansen was niet aan de Fries besteed. Kramer: "Hij heeft de kwaliteiten om een goal te maken, maar als je maar blijft missen... Vlap krijgt genoeg kansen van de trainer en die grijpt hij gewoon niet, vind ik. Sem Steijn speelt daar ook. Misschien is hij aan de bal wat minder, maar hij kan wel scoren. Dat heb ik dan liever."

Aad de Mos begrijpt 'helemaal niet' dat Vlap de voorkeur krijgt boven Steijn, terwijl Hans Kraay junior er ook het zijne van denkt. "Twente speelt geen Catenaccio, hè. Hij is de nummer 10 in een ploeg die best aanvallend voetbal speelt. Nul goals en twee assists in 25 wedstrijden, dat kan niet. Elke 10 bij Twente is verplicht om minimaal tien goals te maken."