Chelsea en Liverpool spelen doelpuntloos gelijk en schieten daar niks mee op

04-04-2023 22:53 Laatste update: 22:54
28

Het is Chelsea en Liverpool niet gelukt om de weg naar de bovenste plekken in de Premier League weer in te zetten. In een vrij matig duel werd het 0-0 tussen de dit seizoen geplaagde topteams.

Zowel bij Chelsea als bij Liverpool was de Nederlandse inbreng erg laag. Virgil van Dijk moest ziek achterblijven in Liverpool en Cody Gakpo kreeg rust en begon vanaf de bank. Datzelfde gold voor Andrew Robertson, Mohamed Salah en Trent Alexander-Arnold. Bij Chelsea zat Hakim Ziyech niet eens bij de wedstrijdselectie. De reden daarvoor was onbekend.

In de beginfase liet de thuisploeg Chelsea zich zien met een aantal flitsende aanvallen. De verdediging van Liverpool moest echt aan het werk om niet al snel op achterstand te komen. Na een grote kans van Kai Havertz was het wingback Reece James die doelman Alisson Becker wel wist te verschalken, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Het tweede gedeelte van de eerste helft ging een stuk beter voor de bezoekers. Onder andere Fabino en Joe Gomez kregen grote kansen om alsnog een openingstreffer te maken, maar een goal viel er niet in het eerste bedrijf.

Na rust was het Havertz die dacht de 1-0 te maken, maar ook die goal ging niet door. Nu vanwege een handsbal. Jürgen Klopp bracht daarna al zijn vaste krachten nog in en probeerde zo nog een doorbraak te forceren, maar dat lukte niet meer. De wedstrijd eindigde in 0-0, waardoor beide ploegen geen steek verder komen in de strijd om de plekken voor de Champions League.