'Bij vorige beker-Klassieker waren we verder dan Feyenoord, nu dichter bij elkaar'

'Bij vorige beker-Klassieker waren we verder dan Feyenoord, nu dichter bij elkaar'

05-04-2023 17:14 Laatste update: 18:01
31

Voormalig Ajacied Diederik Boer denkt dat Feyenoord in het voordeel is in de aankomende Klassieker tegen Ajax. De oud-doelman vergelijkt de huidige krachtsverhoudingen met die van 2015 en vertelt aan VoetbalNieuws dat er veranderingen hebben plaatsgevonden in het voetbalklimaat.

Boer stond jaren geleden zelf onder de lat bij Ajax, toen de Amsterdammers in de KNVB Beker op bezoek gingen bij Feyenoord. Toen verloor Ajax met 1-0, nu wacht een nieuwe ontmoeting in het bekertoernooi en in De Kuip. "Het krachtsverschil is een beetje hetzelfde als toen", begint Boer tegenover VoetbalNieuws. "Het ligt dicht bij elkaar. Wij werden toen tweede op de laatste speeldag. Dat jaar waren we wel beter en wat verder dan Feyenoord. Dat ligt nu dichter bij elkaar, maar ik denk dat Feyenoord wel in het voordeel is", aldus de man die nu werkzaam is als keeperstrainer van PEC Zwolle.

"Feyenoord heeft het thuisvoordeel en heeft heel veel vertrouwen op dit moment. Ze spelen nog in de Europa League, ze staan bovenaan en hebben onlangs nog bij Ajax gewonnen", gaat Boer verder. "Ook het voetbal en het team zitten hartstikke goed in elkaar. Dat zie je gewoon. De intensiteit binnen die ploeg is hoog en de spelers weten precies wat ze moeten doen. Ik denk dat Feyenoord beter is op dit moment, maar ik blijf hopen dat Ajax aan het langste eind trekt. Dat zou ik heel mooi vinden."