'Ajax wil Van Halst aanstellen, Mislintat voerde lang gesprek met clubleiding'

'Ajax wil Van Halst aanstellen, Mislintat voerde lang gesprek met clubleiding'

06-04-2023 07:03 Laatste update: 08:39
92

Jan van Halst is bij Ajax in beeld om aan de slag te gaan als voetbalcommissaris, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers willen hem als vervanger van zijn Ziggo Sport-collega Danny Blind, die eind 2022 stopte bij de club. Ondertussen staat ook Sven Mislintat nog steeds op het punt om naar de Johan Cruijff Arena te komen.

Volgens De Telegraaf lijkt het erop dat de komst van Van Halst snel wordt afgerond. Daarmee is Ajax dicht bij de invulling van de technische sleutelposities in zijn organisatie, waarmee een wens van trainer John Heitinga in vervulling gaat. Ook de komst van Mislintat als technisch directeur lijkt namelijk een kwestie van tijd. Maandag voerde de Duitser nog een uitgebreid gesprek met de Ajax-leiding.

In de afgelopen jaren was Van Halst actief als analist bij Ziggo Sport. De oud-middenvelder had ook verschillende bestuurlijke functies in het voetbal. Zo was hij onder meer directeur spelersbeleid en commercieel directeur bij FC Twente. Sinds de zomer van 2018 is Van Halst echter niet meer actief in het betaald voetbal. Als speler speelde Van Halst tussen 1999 en 2002 voor Ajax.

De voetbalcommissaris van Ajax moet in de RvC oog hebben voor voetbaltechnische zaken. Momenteel vult Adrie Koster de plek van Blind nog in, maar zijn aanstelling was tijdelijk.