Vitesse doet tegen Go Ahead Eagles uitstekende zaken in strijd tegen degradatie

08-04-2023 20:41
37

Vitesse heeft in de strijd tegen degradatie uitstekende zaken gedaan. Zonder Phillip Cocu, die wegens ziekte ontbrak, won de ploeg thuis van Go Ahead Eagles, waardoor het ademruimte gekregen heeft in de strijd tegen degradatie.

Al vroeg in de wedstrijd bleek dat het eenrichtingsverkeer was in Arnhem en Vitesse de bovenliggende partij zelf, zonder dat het zelf grote kansen kreeg. De goal van Maximilian Wittek, die scoorde uit een vrije trap, brak de ban. Go Ahead kon er weinig tegenoverstellen en was vooralsnog naar Arnhem gekomen om slechts als figurant te dienen.

Duidelijk was dat Vitesse de wedstrijd in de tweede helft zo snel mogelijk wilde beslissen. Kansen waren er genoeg, maar de Arnhemmers moesten geduld hebben en konden pas na 64 minuten juichen toen Sankoh er 2-0 van maakte na een subtiel hakje van Melle Meulensteen. Het bleek de doodsteek voor Go Ahead Eagles, dat zaterdag helemaal nergens aanspraak op maakte.

Vitesse klimt naar plaats veertien, al is het gat met nummers vijftien en zestien FC Emmen en Excelsior slechts drie punten. FC Groningen en SC Cambuur staan virtueel op degraderen.