Eindelijk weer winst voor PSG, Real Madrid laat titel definitief lopen

08-04-2023 23:08
14

Na twee nederlagen op rij heeft Paris Saint-Germain eindelijk weer een wedstrijd weten te winnen. Het versloeg OGC Nice met 0-2, terwijl zowel Real Madrid als Juventus onderuit is gegaan.

Nice - Paris Saint-Germain 0-2
PSG kreeg al vroeg kansen op een doelpunt, die na 26 minuten ook viel. Nuno Mendes bouwde sterk op en gaf de bal aan Lionel Messi, die Kasper Schmeichel met een schot in de verre hoek verschalkte. Kansloos was Nice zeker niet, want het kreeg wel kansen, maar miste die telkens.

Na de 0-2 van Sergio Ramos, op aangeven van Messi, leek het gedaan. Al kreeg de thuisploeg in de slotfase kans na kans om er in ieder geval weer een wedstrijd van te maken, maar het ontbrak aan geluk.

Real Madrid - Villarreal 2-3
Real Madrid heeft de bekerzege op FC Barcelona geen goed vervolg kunnen geven. Door een nederlaag tegen Villareal lijkt het definitief afgehaakt in de strijd om de Spaanse landstitel. De Madrilenen kwamen al snel op een voorsprong door een eigen doelpunt van Pau Torres, nadat Vinícius Jr. kort daarvoor een kans op 1-0 had gemist. Het Bernabéu viel stil toen Samuel Chukwueze voor rust weer gelijkmaakte.

In de tweede helft zag het er lang goed uit voor Real Madrid. Zeker nadat Vinícius de Villarreal-defensie te slim af was en de 2-1 maakte. De bezoekers draaiden de wedstrijd in de slotfase echter om. Chukwueze bediende José Luis Morales Nogales, die de 2-2 binnen schoot. Diezelfde Chukwueze maakte kort daarna een doelpunt om je vingers bij af te likken, waarmee hij Villarreal de tweede zege op Real van dit seizoen bezorgde.

Wint FC Barcelona maandag van Girona, dan is de voorsprong vijftien punten.

Lazio - Juventus 2-1

Lazio heeft na de overwinning van AS Roma gedaan wat het moest doen. Het versloeg nummer zeven Juventus thuis met 2-1. Sergej Milinkovic-Savic zette Lazio na 38 minuten op het goede spoor tegen Juventus, dat voor rust gelijk wist te maken via Adrien Rabiot. Mattia Zaccagni gaf Lazio in de tweede helft weer de voorsprong en dat bleek genoeg voor de overwinning. Lazio staat tweede in de Serie A en heeft vijf punten meer dan nummer drie Roma.