'Barça wil salarisoffer vragen, maar zet wel in op Messi, Güler en Simons'

'Barça wil salarisoffer vragen, maar zet wel in op komst Messi, Güler en Simons'

9 april om 08:07

FC Barcelona is van plan om opnieuw een collectief loonoffer te vragen van de spelers. Het Catalaanse bestuur, onder leiding van voorzitter Joan Laporta, wil de salarissen terugdringen zodat er ruimte vrijkomt voor versterkingen, meldt Relevo.

Volgens het goed ingevoerde Spaanse medium doet Barça zijn best om de economische situatie te keren. De La Liga-koploper hoopt op enkele uitgaande transfers, maar er is meer nodig om aan de Financial Fair Play-regels te voldoen. Door de tijdelijke verhuizing naar Montjuïc, vanwege de verbouwing van Camp Nou, loopt de club namelijk zo'n 93 miljoen euro mis. Een salarisverlaging moet de financiële druk verlichten.

Barça wil de selectie van coach Xavi verschillende voorstellen doen. De spelers kan wederom gevraagd worden om genoegen te nemen met een lager salaris of er kan besloten worden het salaris over meer jaren uit te spreiden, zoals ook tijdens de coronacrisis gebeurde. In totaal hopen de Catalananen op die manier zeventig miljoen euro te besparen, weet Relevo. Ook moeten overbodige spelers als Clément Lenglet, Samuel Umtiti, Nico González en Trincão nog wat geld opleveren.

Arda Güler
Door te besparen op salarissen moet er ook ruimte komen voor nieuwe aanwinsten, want Barça wil sportief geen concessies doen. De club moet elk dubbeltje omdraaien, maar is wel bereid om te betalen voor de allergrootste talenten. Door 'meer Pedri's' binnen te halen moet er waarde in de selectie worden gecreëerd. Volgens Relevo wil Barcelona in dat licht 'vechten' voor Arda Güler, het Turkse toptalent van Fenerbahçe. De spelmaker zou zo'n twintig miljoen euro kosten.

Xavi Simons
Mundo Deportivo meldt dat in dezelfde categorie ook gekeken wordt naar Xavi Simons. Onder meer landgenoot Jordi Cruijff wordt ingezet om de PSV-spelmaker te overtuigen van een terugkeer naar Barcelona. Het prijskaartje kan wel een probleem vormen. Door zijn stormachtige ontwikkeling, is het de vraag of Simons voor minder dan dertig miljoen euro kan worden losgeweekt in Eindhoven.

Naast de toptalenten staat ook een terugkeer van Lionel Messi op de agenda in Camp Nou. De eerste gesprekken zouden inmiddels hebben plaatsgevonden tussen de Argentijnse ster en Barça.