Tadic: 'De andere clubs hebben een pact gesloten tegen Ajax'

Tadic: 'De andere clubs hebben een pact gesloten tegen Ajax'

09-04-2023 09:45
702

Dusan Tadic merkt dat er in Nederland veel afgunst is tegen Ajax. Volgens de Servische aanvoerder hebben de andere clubs zelfs een 'pact' gesloten tegen de Amsterdammers.

Tadic ziet dat Ajax onder een vergrootglas ligt en altijd veel kritiek krijgt. "Dat is normaal, het is elk jaar hetzelfde", zegt de 34-jarige aanvaller tegen het Servische MozzartSport. "Alleen was ons team de voorgaande jaren veel sterker, dus konden we die last gemakkelijker dragen. Mensen houden van Ajax of haten ons. Er is veel frustratie vanwege de grootte van de club en omdat we veel prijzen winnen."

"Het is vergelijkbaar met Bayern München in Duitsland", vervolgt Tadic. "Mensen wachten tot je verliest, zodat ze de spot met je kunnen drijven. Dit is allemaal normaal en laat alleen de grootte van de club zien. Het is voor Ajax het moeilijkst om kampioen te worden, omdat de andere clubs een pact hebben om tegen onze club te strijden. Daarom wordt van elke mug een olifant gemaakt. Ze proberen op allerlei manieren onrust in het team te brengen."

Zelf laat Tadic zich niet van de wijs brengen. "Nee, het raakt me niet. Het is een compliment dat mensen niet tegen het succes van Ajax kunnen. Dat is altijd zo geweest, alleen gaven we ze voorheen minder ruimte voor zulke dingen omdat we meer wonnen. Zodra je verliest of gelijkspeelt, weet je wie de aanval inzetten. Elk jaar pakken we titels en elk jaar ben ik de MVP van de Eredivisie. Dat laatste zal ook dit jaar zo zijn. Ik weet wie ik ben en ga gewoon verder."