Realistische De Ligt erkent meerdere in City: 'Zij speelden veel beter'

Realistische De Ligt erkent meerdere in City: 'Zij speelden veel beter'

12-04-2023 07:24 Laatste update: 08:37
47

Matthijs de Ligt baalt gigantisch na de 3-0 nederlaag van Bayern München tegen Manchester City. De Nederlander, die in de eerste helft een tik op zijn enkel kreeg, stelt dat de score zelfs nog hoger uit had kunnen vallen. 

"Uiteindelijk doet het natuurlijk pijn om met 3-0 te verliezen", aldus De Ligt na afloop van de oorwassing in Manchester, in gesprek met Amazon Prime. "City kreeg ook nog kansen op 4-0 of 5-0, we geven de wedstrijd onnodig uit handen. Manchester City kreeg een grote kans in de eerste helft, maar wij ook. Het is jammer dat je het op zo’n manier weggeeft, dat is zonde."

De Ligt was onder de indruk van de Engelsen. "We speelden tegen een heel goede tegenstander, maar we hadden onze kansen, maar niet zoveel als Manchester City, zij speelden veel beter. Het is gewoon klote", analyseert de verdediger, die nog voorzichtig hoop blijft houden op plaatsing voor de halve finales. "Dit is natuurlijk geen goed uitgangspunt, maar in het voetbal kan alles gebeuren."

De Ligt had tijdens de wedstrijd zichtbaar last van zijn enkel, maar het valt mee. "Mijn enkel doet een beetje pijn, maar dat hoort erbij in het voetbal", besloot hij nuchter.