Seuntjens-transfer hangt in de lucht: 'Gewoon goede speler, staat op de lijst'

Seuntjens-transfer hangt in de lucht: 'Gewoon goede speler, staat op de lijst'

16-04-2023 14:29
36

Mats Seuntjens staat 'op de lijst' bij FC Twente. Dat bevestigt technisch directeur Jan Streuer. Een transfer hangt misschien wel in de lucht, nu RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting volgend seizoen aan de slag gaat in Enschede.

Seuntjens blinkt wekelijks uit onder Oosting en heeft een aflopend contract, waardoor de optelsom snel is gemaakt. "Trainer willen graag werken met spelers die ze goed kennen", weet Streuer, die te gast is bij ESPN. Hij geeft toe: "Natuurlijk staat Seuntjens op de lijst. Dat geldt voor alle goede spelers - en dit is gewoon een goede speler."

Ralf Seuntjens zit ook aan tafel en vindt zijn broer het best tot zijn recht komen in de spits. "Daar is hij echt goed. Bij AZ heeft hij op die positie ook een heel goede tijd gehad. Maar hij kan overal spelen: ook op het middenveld valt hij niet uit de toon." Streuer beaamt dat. "We hebben wel wat nodig voor het nieuwe seizoen, dan is het prettig als spelers op meerdere posities kunnen spelen."

De dertigjarige Seuntjens speelde eerder voor NAC Breda, AZ, Gençlerbirligi en Fortuna Sittard. Sinds zijn overstap naar RKC was hij goed voor drie goals en zeven assists in veertien competitiewedstrijden.