Van Nistelrooij krijgt afzegging bij PSV: 'Het is zijn keuze, respecteer ik'

Van Nistelrooij krijgt afzegging bij PSV: 'Het is zijn keuze, respecteer ik'

16-04-2023 14:58
57

In principe had hij kunnen spelen, maar Olivier Boscagli ontbreekt zondag bij PSV tegen FC Volendam. Dat is volgens trainer Ruud van Nistelrooij zijn eigen keuze.

Boscagli zag het na zijn zware knieblessure, die hem bijna een jaar kostte, niet zitten om op het Volendamse kunstgras te spelen. "Ik wil wel, maar hij niet", zegt Van Nistelrooij tegen ESPN. "Als een speler er na zijn blessure dusdanig veel moeite mee heeft, dan moet je het ook niet willen. Het is zijn keuze. Of ik het begrijp? Nou, ik respecteer het."

Wedden

Meer odds

Van Nistelrooij gaat helemaal geen beroep doen op Boscagli. "Ik weet: als je gaat forceren, heeft het geen zin. Het is beter om niet iemand op te stellen die er niet volledig voor kan gaan." De plek van Boscagli wordt ingenomen door Jarrad Branthwaite, die terug is van een blessure.

PSV hoopt in Volendam een goed resultaat te boeken, na eerdere misstappen op het kunstgras van SC Cambuur en FC Emmen. "Niemand houdt van kunstgras, maar dit is wel het beste kunstgras van Nederland", aldus Van Nistelrooij.