Van Basten in het nieuws door kritiek op sportieve speler: 'Is slecht getraind'

Van Basten in het nieuws door kritiek op sportieve speler: 'Is slecht getraind'

18-04-2023 14:20 Laatste update: 14:37
49

Marco van Basten heeft wat stof doen opwaaien met bepaalde opmerkingen bij Rondo maandagavond. De heren bespraken aan tafel de sportiviteit van een speler in Noorwegen, maar de analist en oud-speler van onder meer AC Milan was fel tegen de actie van de aanvaller.

Bij een verdediger in de Noorse competitie schoot er namelijk bij een sprint een blessure in. De aanvaller achter wie hij aanging besloot echter niet te profiteren van het moment, maar juist te wachten zodat hij een behandeling kon krijgen. Youri Mulder, die ook aan tafel zat, vond het een geweldige sportieve actie van de aanvaller, maar Van Basten kon er geen goed woord voor opbrengen.

"Dit is echt ongelofelijk", begint Van Basten aan zijn relaas over de actie. "Dit is prima in het amateurvoetbal en niet in het topvoetbal. Die jongen is gewoon niet goed getraind en daarom raakt hij geblesseerd. Ik zou hier altijd doorlopen. Jij zou dat spelers toch ook aanraden als ze onder jou zouden spelen, Youri?", vraagt de voormalige topspits zich hardop af.