Mourinho zweept Roma-fans op voor clash met Feyenoord: 'Vertrouw mijn stadion'

Mourinho zweept Roma-fans op voor clash met Feyenoord: 'Vertrouw mijn stadion'

19-04-2023 14:38
120

AS Roma-trainer José Mourinho kijkt met vertrouwen uit naar de return tegen Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League. De Portugees rekent op een kolkend Stadio Olimpico donderdagavond.

De Romeinen slaagden er eerder dit toernooi in om thuis met 2-0 van Red Bull Salzburg te winnen, na een 1-0 nederlaag in Oostenrijk. "Maar dat doet er niet meer toe', reageert Mourinho op de persconferentie. "Salzburg is Salzburg en Feyenoord is Feyenoord."

"Ik weet alleen dat we twee goals meer moeten maken dan Feyenoord", gaat Mourinho verder. "Of we dat in de eerste tien minuten van de wedstrijd gaan doen of in de laatste tien minuten of in de extra tijd, weet ik niet. Ik weet niet eens of we winnen. Maar wat ik wel weet, is dat we een team hebben dat vol vertrouwen is en we een stadion hebben dat deze wedstrijd met ons wil spelen."

Mourinho roept de Roma-fans op om massaal achter I Giallorossi te gaan staan. "De supporters willen er niet alleen maar zitten om te klappen, zingen en met een vlag te zwaaien. Ze willen samen met ons spelen. Ze weten wat het verschil is, omdat ze dat al vaker hebben gedaan. We hebben alle respect voor Feyenoord, maar ik vertrouw op mijn spelers en mijn stadion."

De Argentijnse ster Paulo Dybala vormt nog wel een vraagteken. Roma hoopt dat hij op tijd fit is voor het duel met Feyenoord. "Ik weet eerlijk gezegd niet of hij kan spelen. Hij trainde vandaag mee, maar op lage intensiteit. We geven hem 24 uur en kijken morgen of hij kan spelen." Tammy Abraham, die door een schouderblessure ook uitviel in Rotterdam, kan in ieder geval wel in actie komen.