Barça krijgt opvallende steun: 'Ik hoop dat het lukt, ik ben fan van Messi'

Barça krijgt opvallende steun: 'Ik hoop dat het lukt, ik ben fan van Messi'

19-04-2023 17:27
20

La Liga-baas Javier Tebas heeft er nog steeds een hard hoofd in dat FC Barcelona er op korte termijn in slaagt om Lionel Messi terug te halen. Toch hoopt hij wel dat de Catalanen in hun missie slagen, zo benadrukt hij.

Tebas liet zich al meermaals kritisch uit over de financiële huishouding van Barça. Toch probeert de Spaanse koploper om Messi deze zomer transfervrij over te nemen van Paris Saint-Germain. Tebas leek woensdag zijn bekende verhaal af te willen steken. "Op dit moment kan Barcelona hem niet registreren", begon hij.

Daarna veranderde de voorzitter van de Spaanse competitie echter van toon. "Er is nog tijd. We wachten het plan van Barcelona af. Ze zouden spelers kunnen verkopen. Als competitie hopen we dat het Barcelona gaat lukken. Maar we gaan de regels van financiële controle niet veranderen. Niet nu." De Catalanen moeten zo'n tweehonderd miljoen euro besparen om de komst van de Argentijnse ster mogelijk te maken, werd eerder al duidelijk.

Tebas, die bekendstaat als tegenstander van Barça-voorzitter Joan Laporta, hoopt dat het Blaugrana lukt. "Ik ben fan van Messi." Mundo Deportivo pakte dinsdag al uit met het plan van Barcelona om de 35-jarige wereldkampioen terug te halen naar Camp Nou.