Doek lijkt te vallen: Volendam verslaat Cambuur door specialiteit

21-04-2023 21:57
132

Het doek is bijna gevallen voor SC Cambuur in de Eredivisie. De ploeg van Sjors Ultee verloor vrijdagavond met 2-0 bij FC Volendam, dat daardoor juist afstand neemt van de degradatiezone.

Voor Cambuur zal het duel een beetje als laatste strohalm hebben gevoeld. De Leeuwarders begonnen ook prima in het vissersdorp, maar waren tegelijkertijd redelijk tandenloos. Het brak de ploeg niet voor het eerst op. Vijf minuten voor rust zat doelman Robbin Ruiter mis, waardoor Damon Mirani raak kopte uit een hoekschop van Carel Eiting. De traptechniek van de ex-Ajacied bleek daarmee opnieuw een belangrijk wapen.

In de tweede helft probeerde Cambuur het nog wel, maar aan de andere kant dacht  Daryl van Mieghem de 2-0 te maken. Door de treffer ging echter een streep doordat invaller Robert Mühren buitenspel stond. In de slotfase zorgde het team van Wim Jonk alsnog voor de beslissing en dat ging volgens een beproefd recept. Opnieuw nam Einting de hoekschop en weer kopte Mirani raak.

Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand van Cambuur op nummer zestien FC Emmen negen punten. Volendam heeft juist een voorsprong van vijf punten op de Drentse ploeg.