Xavi Simons over PSV-toekomst: 'Champions League is prioriteit voor mij'

Xavi Simons over PSV-toekomst: 'Champions League is prioriteit voor mij'

22-04-2023 09:45
244

De strijd met Ajax om de tweede plaats in de Eredivisie kan ook belangrijk worden voor de toekomst van Xavi Simons bij PSV. De negentienjarige aanvallende middenvelder erkent dat de kans op Champions League-voetbal zwaar weegt.

Simons kwam afgelopen zomer transfervrij over van Paris Saint-Germain, dat echter wel over een clausule beschikt om hem voor twaalf miljoen euro terug te kopen. De Oranje-international houdt de kaarten tegen zijn borst. "Ik moet het seizoen goed afmaken en dan zullen we zien", zegt hij in De Telegraaf over zijn toekomst. "Nu komen de wedstrijden, waarin je het zal moeten bewijzen. Mijn focus is volledig gericht op de laatste vijf competitiewedstrijden en de bekerfinale."

Wedden

Meer odds

"Je weet niet wat er over drie, vier weken kan gebeuren, maar wat ik wel kan zeggen, is dat ik heel dankbaar ben om hier te zijn en dat ik mezelf bij PSV heb kunnen bewijzen. Ik heb hier nog gewoon vijf jaar contract en in de zomer zal ik een gesprek hebben met Marcel (Brands, red.) en de trainer en iedereen", vervolgt Simons, die toegeeft dat de Champions League wel heel belangrijk voor hem is.

"Ik vecht tot het laatst voor de eerste plek en niet de tweede plek, maar als we de eerste plek niet bereiken dan is het voor de club en iedereen heel belangrijk, dat we wel tweede worden. Ook voor de spelers is het een groot verschil of je wel of niet Champions League gaat spelen. Dat is een prioriteit voor mij. Ook voor mijn ontwikkeling is dat heel belangrijk."