Ongekende afgang voor Tottenham: Newcastle deelt grote dreun uit

23-04-2023 17:03
7

Tottenham Hotspur is zondag gedeclasseerd door Newcastle United in de strijd om de Champions League-tickets in de Premier League. The Magpies scoorden razendsnel drie keer en namen daarna hard verder afstand. Het werd uiteindelijk 6-1.

Al na één minuut tekende zich een rampmiddag af voor Tottenham. Hugo Lloris kreeg een schot van Joelinton niet onder controle en Jacob Murphy profiteerde. Niet veel later was Joelinton zelf trefzeker, nadat hij de Franse keeper had omspeeld. Nog binnen de tien minuten viel ook de derde treffer. Murphy probeerde het van afstand en maakte zijn tweede.

Tottenham had helemaal niets te vertellen en werd aan alle kanten overlopen. Het werd alleen maar erger voor de Londenaren, want ook Alexander Isak deelde in de feestvreugde bij de thuisploeg na een fraaie assist van Joe Willock. Na 21 minuten maakte de Zweed er zelfs 5-0 van en weer zag de Spurs-defensie er niet goed uit. Het was een ongekende afstraffing voor Spurs, waar ex-Ajacied Davinson Sánchez al snel inviel voor Pape Sarr om verdere schade te beperken. In de rust bleef ook Lloris in de kleedkamer achter.

De wijzigingen sorteerden iets van effect. De bezoekers kwamen in de tweede helft iets beter voor de dag en Harry Kane trof doel. Spannend werd het logischerwijs niet meer. Callum Wilson deed zelfs nog een duit in het zakje.