'Fraaie transfer lonkt: AZ, Twente en Vitesse willen zoon van Van Bommel'

'Fraaie transfer lonkt: AZ, Twente en Vitesse willen zoon van Van Bommel'

25-04-2023 20:49 Laatste update: 22:21
104

Ruben van Bommel staat aan de vooravond van een fraaie transfer. Dat voorspelt De Telegraaf, nu de zoon van Royal Antwerp FC-trainer Mark van Bommel onder meer tal van Eredivisie-clubs achter zich aan weet.

Volgens de ochtendkrant is er extreem veel interesse voor Van Bommel junior, die dit seizoen veel indruk maakt bij MVV Maastricht. Meer dan de helft van de Eredivisie-clubs informeerden al naar hem. Onder meer AZ, Vitesse en FC Twente gooiden een lijntje uit. Met het oog op zijn ontwikkeling verkiest de achttienjarige aanvaller een transfer naar de Eredivisie boven een stap naar het buitenland.

Van Bommel begon het seizoen nog als invaller, maar kwam na enkele maanden op stoom. In 28 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie scoorde hij dertien keer en gaf hij vijf assists. Afgelopen maandag was de linksbuiten nog de matchwinner tegen zijn oude club Jong PSV, onder toeziend oog van zijn vader.

Opvallend genoeg heeft Van Bommel nog geen contract bij de Limburgers en speelt hij voor niets. Toch hoopt hij dat MVV iets aan hem kan verdienen. Daardoor is de kans groot dat hij, met een vaste transferclausule, alsnog een verbintenis tekent.