De Jong niet overtuigd van favorietenrol PSV: 'Ik verwacht een heel ander Ajax'

De Jong niet overtuigd van favorietenrol PSV: 'Ik verwacht een heel ander Ajax'

28-04-2023 12:15
57

PSV beschouwt zichzelf op voorhand niet als de absolute favoriet voor de bekerfinale van komende zondag. Luuk de Jong verwacht dat Ajax, na de 3-0 nederlaag afgelopen weekend in Eindhoven, uit een ander vaatje zal gaan tappen. 

Ajax kan bij een overwinning op PSV, iets dat dit seizoen al drie keer niet lukte, een Europa League-ticket in de wacht slepen. De Jong denkt dat de Amsterdammers om die reden extra getergd zullen zijn. "Ik verwacht een heel ander Ajax. Ik denk dat zij willen reageren na zondag. Daardoor zal het nu een heel andere wedstrijd worden", aldus de spits op de voorbeschouwende persconferentie van vrijdag. 

PSV bestreed Ajax afgelopen weekend met een hoge intensiteit, iets wat zondag in De Kuip opnieuw gebracht moet worden volgens De Jong. "Ik wil van onze ploeg zien dat we weer met dezelfde energie spelen. Dan hoef je niet eens goed te voetballen, maar heb je wel een grote kans om te winnen. We wilden het publiek meekrijgen en laten zien dat er niets te halen valt bij ons."

Van Nistelrooij hield zich iets meer op de achtergrond wat betreft de favorietenrol. "Of we favoriet zijn? Dat laat ik aan jullie. Wij zijn alleen bezig met ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Daar gaat het voor ons om."