Ontevreden Mazraoui krijgt reactie op uitlatingen: 'Het ligt alleen aan hem'

Ontevreden Mazraoui krijgt reactie op uitlatingen: 'Het ligt alleen aan hem'

28-04-2023 16:47
99

Bayern München-trainer Thomas Tuchel heeft gereageerd op de uitlatingen van Noussair Mazraoui. De rechtervleugelverdediger is ontevreden over zijn gebrek aan speeltijd.

"Ik ben fit, maar niet eens meer de tweede of derde keus", zei Mazraoui onlangs. Op de persmoment in aanloop naar het duel met Hertha BSC wordt Tuchel geconfronteerd met de uitspraken van de Marokkaan. "Ik wil ook dat hij meer speelt. Als hij speelt, dan betekent dat dat hij de beste rechts- of linksback in de selectie is", stelt de Duitser. "Uiteindelijk stel je jezelf zelf op. Het ligt alleen aan hem."

Mazraoui heeft een basisplaats volgens Tuchel in eigen hand. "Iedereen krijgt van ons de maximale ondersteuning en iedereen wordt uitgedaagd", licht de oefenmeester toe. "Bij Bayern is de standaard zeer hoog. Als je maar vijf minuten krijgt, dan moet je in die vijf minuten leveren. Dat is simpelweg de standaard bij deze club. Want je moet altijd en dan ook altijd een topprestatie leveren. Dan stel je jezelf op. Iets wensen is één, het werk daarvoor leveren is twee."

De kans bestaat dat Mazraoui zondag in de basis staat. Alphonso Davies, de eerste linksback op papier, is geblesseerd. Vorige week verving Mazraoui de Canadees, die tegen FSV Mainz 05 uitviel, al.