Mekkerend en klagend Ajax en PSV gewaarschuwd: 'Je verliest sympathie'

Mekkerend en klagend Ajax en PSV gewaarschuwd: 'Je verliest sympathie'

02-05-2023 17:09
66

Huub Stevens en Kevin Hofland denken dat Ajax en PSV zichzelf uiteindelijk in de vingers snijden met het gedrag van de spelers in de bekerfinale. Vooral de Amsterdammers hielden zich te weinig met voetbal bezig, concluderen zij.

Volgens Stevens is het niet verkeerd om 'lelijk' te winnen. "Maar zo’n strategie, die wat anders is dan matenaaien, moet wél bij een club passen. In Amsterdam past het duidelijk niet. Juist door níet te voetballen, gaven ze PSV zondag de kans terug in de wedstrijd te komen", zegt de Limburgse oud-trainer in het Algemeen Dagblad.

Stevens stelt dat Ajax ook zichzelf uit de wedstrijd haalde met het vele mekkeren en klagen. "Een bewijs is het dat voetballen, zelf de regie nemen, vaker wél dan niet loont. Niet alleen qua resultaat, ook qua uitstraling naar je achterban. Uiteindelijk wil een toeschouwer een mooie wedstrijd zien. En geen spelers die om de haverklap blessures simuleren of bij scheidsrechters lopen te klagen. Daarmee verlies je de sympathie."

Ook Hofland waarschuwt voor het imago. "Ik snap de emoties van voetballers die, zoals tijdens de bekerfinale, onder druk staan. Ik snap ook bepaalde slimmigheidjes die hierbij horen, gebruikte ik zelf ook al speler. Wat ik níet snap: het matenaaien, het gejank, het elkaar gele kaarten aansmeren. Dat is de laatste jaren zichtbaar erger worden. Dit moeten we als trainers afkeuren. Als signaal naar het publiek. Én in het belang van de sport, waarvan het imago er op den duur onder gaat lijden", aldus de oud-verdediger van PSV.

<>p>