Ongelooflijk: Lyon wint in minuut 100 na 1-4 achterstand, vierklapper Lacazette

07-05-2023 19:11
16

Olympique Lyon heeft zondagavond één van de spectaculairste wedstrijden van 2023 winnend afgesloten. Door vier goals van Alexandre Lacazette knokten Les Gones zich tegen Montpellier terug van een mega-achterstand: 5-4.

Lacazette zette Lyon na een half uur op voorsprong, waarmee een relatief makkelijke avond zich leek af te tekenen voor de ploeg van trainer Laurent Blanc. Niets bleek echter minder waar: Elye Wahi maakte nog voor rust de 1-1 en 1-2 en scoorde na rust nóg eens twee keer.

Lyon hing in de touwen en de eerste supporters verlieten het stadion al gedesillusioneerd, toen Lacazette na een uur de 2-4 maakte. Het was meer dan een doekje voor het bloeden, want Dejan Lovren en opnieuw Lacazette maakten er 3-4 en 4-4 van.

Het ongekende spektakelstuk kreeg in minuut 100 een passend slotakkoord. De scheidsrechter wees naar de stip en Lacazette ging achter de bal staan. De Franse spits faalde niet en bezorgde Lyon een 5-4 overwinning.