Lang vindt zichzelf de beste voetballer van België, helaas heeft hij gelijk

"Lang vindt zichzelf de beste voetballer van België, helaas heeft hij gelijk"

09-05-2023 10:14
70

De kritiek wint het steeds vaker van de lof als het over Noa Lang gaat in België. Dat concludeert Het Laatste Nieuws, dat zijn situatie onder meer vergelijkt met die van Mbark Boussoufa.

De Belgische krant concludeert dat je inmiddels 'voor of tegen' de 23-jarige Nederlandse aanvaller bent. 'Maar — en da's ook de teneur binnen Club Brugge — het actuele beeld van Noa Lang is er een met weinig nuance geworden: 'Alles wordt uitvergroot rond Noa', klinkt het binnen de muren van het Basecamp in Westkapelle. 'Hij kan in België niets goed meer doen.''

HLN vindt dat 'zonde, enkele weken voor de smaakmaker Noa Lang het Belgische voetbal vaarwel zegt.' De situatie van de ex-Ajacied wordt vergeleken met die van Boussoufa meer dan tien jaar geleden. De twee spelen op dezelfde positie en ook Boussoufa genoot zijn jeugdopleiding in Amsterdam, waarna hij in België uitgroeide tot smaakmaker. De zeventigvoudig Marokkaans international kreeg als speler van Anderlecht echter ook bakken kritiek over zich heen.

"Weet je wat het is?", reageert Boussoufa. "Als een club zoals Brugge of Anderlecht wat vaker verliest, dan zijn het altijd de jongens zoals Noa die het meest geviseerd worden. Zo gaat dat bij de mensen, eerst staan ze op de banken voor je en dan slaan ze het deksel op je neus. Noa moet rustig blijven en doen waar ie zo goed in is: voetballen." De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen komt ook aan het woord. "Lang vindt zichzelf de beste voetballer van België, en helaas moet ik hem gelijk geven. Zijn maniertjes zitten nu eenmaal in de persoonlijkheid van die jongen en dat gaat er echt nooit uitgaan. Over tien jaar praten we er nog steeds zo over."

'De speler en de persoonlijkheid Noa Lang hebben zonder twijfel tekortkomingen, maar beiden hebben de Jupiler Pro League al die tijd kleur gegeven. Elk balbezit van Lang is reden tot opwinding (geweest). Noa Lang is naar Belgische normen een vedette. Zag Club Brugge vorige zomer Charles De Ketelaere en Noa Lang liever niet tegelijkertijd vertrekken, dan wil het bestuur dit keer — evengoed uit erkentelijkheid aan Lang — volop meerwerken aan een transfer', besluit HLN.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!