Bedrijvig NEC presenteert na Hansen ook tweede zomerse aanwinst

Bedrijvig NEC presenteert na Hansen ook tweede zomerse aanwinst

9 mei - 14:41
28

NEC heeft na Sontje Hansen ook de komst van Mees Hoedemakers afgerond. De 25-jarige middenveler komt transfervrij over van degradant SC Cambuur, waar zijn contract afliep. Hij tekent in De Goffert een contract voor vier seizoenen.

De komst van Hoedemakers hing al in de lucht. Hij is blij dat de deal nu in kannen en kruiken is. "Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging bij NEC en kan niet wachten om aan de slag te gaan. NEC is een ambitieuze club met een rijke historie en ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan het succes van de club. Ik hoop mijn ervaring en kwaliteiten in te kunnen zetten en samen mooie resultaten te behalen."

De Nijmegenaren hadden behoefte aan een extra middenvelder door het vertrek van Jordy Bruijn en huurling Andri Baldursson. Bovendien wordt Lasse Schöne een dagje ouder. "Mees is een speler die we al een tijd volgen en we zijn blij dat we hem nu aan onze selectie kunnen toevoegen", reageert technisch directeur Carlos Aalbers. "Hij is een technisch vaardige, tweebenige, middenvelder. Mees kan in verschillende formaties uit de voeten en geeft ons hierdoor meer opties. Hij heeft een sterke werkethiek en we zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten nieuwe impulsen aan ons team gaat toevoegen."

Hoedemakers doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar in de zomer van 2019 vertrok hij naar SC Cambuur. In Leeuwarden groeide hij uit tot steunpilaar. Afgelopen zomer toonde FC Utrecht nadrukkelijk belangstelling, maar toen wilde Cambuur hem niet laten gaan. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie