Ajax krijgt opvallend trainersadvies: 'Niet normaal, Ajax zou hem moeten halen'

Ajax krijgt opvallend trainersadvies: 'Niet normaal, Ajax zou hem moeten halen'

09-05-2023 20:10
49

Ajax moet in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer eens naar Roemenië kijken. Met dat opvallende advies komt Bas Kuipers. De in Amsterdam geboren aanvoerder van Go Ahead Eagles schuift Gheorghe Hagi naar voren.

Kuipers speelde in 2019 voor Viitorul Constanta, de club van Hagi. De Roemeense voetballegende liet een onuitwisbare indruk op hem achter. "Oprecht, qua voetbalinzicht: fantastisch, echt niet normaal", zegt Kuipers vol bewondering bij Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN.

"Als ik Ajax was zou ik hem halen", gaat hij verder. "Hagi is echt een hele goede trainer. Hij komt alleen niet echt weg uit dat land (Roemenië, red.) en ik weet niet hoe hij is in de omgang met sterren. Maar zijn denkbeeld over voetbal is ongekend goed. Hij is natuurlijk Cruijffiaans, Johan Cruijff is zijn grote idool."

Kuipers stond een half jaar onder contract bij Viitorul Constanta en won er de Roemeense beker. De club werd opgericht door Hagi zelf. De Roemeen wordt algemeen beschouwd als de beste voetballer in de geschiedenis van Roemenië. Hij speelde voor onder meer Real Madrid en FC Barcelona.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!