AZ'er als kind in snoepwinkel tegen West Ham: 'Ken hun clublied uit mijn hoofd'

AZ'er als kind in snoepwinkel tegen West Ham: 'Ken hun clublied uit mijn hoofd'

11-05-2023 10:17 Laatste update: 10:34
35

Sam Beukema mag dan wel voor AZ spelen, zijn tweede liefde in het voetbal is de tegenstander van donderdagavond West Ham United. Als jonge jongen bezocht hij met zijn vader de club en was daarna gelijk verkocht van de sfeer bij de Londense voetbalclub.

"Het is echt mijn favoriete club in Engeland", vertelt Beukema tegen VoetbalPrimeur. "Ik ken dat clublied uit mijn hoofd, dus dat moet in alle opzichten een geweldige wedstrijd worden. Soms sta je er niet bij stil, maar als je van Go Ahead Eagles komt dan droom je van dit soort wedstrijden natuurlijk. Het wordt echt een heel mooi affiche."

Beukema is ook blij met de goede generale repetitie die AZ afgelopen weekend kende tegen Ajax, vertelt hij aan Voetbal International. "De zware uitwedstrijd tegen Ajax paste mooi in deze Europese week. De volwassen manier waarop we in Amsterdam een punt veilig stelden vond ik goed. We voelden aan dat we tevreden moesten zijn met een gelijkspel. Dat zijn dingen die we meenemen naar Londen."

In de wedstrijd tegen Ajax vocht Beukema flink wat duels uit met Brian Brobbey. Volgens hem is dat ook een geweldige generale voor het fysiek van West Ham-spits Michail Antonio. "Ik heb heel wat duels uitgevochten met Brobbey. Die is in fysiek opzicht te vergelijken is met de spits van West Ham."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!