RKC Waalwijk sorteert voor op mogelijk vertrek Vaessen en contracteert doelman

RKC Waalwijk sorteert voor op mogelijk vertrek Vaessen en contracteert doelman

15-05-2023 17:29
17

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met Jeroen Houwen. De doelman komt transfervrij over van Vitesse en tekent een contract tot medio 2025, met nog een optie voor een jaar.

Eerste doelman Etienne Vaessen maakt mogelijk een stap, waardoor RKC tijdig een nieuwe keeper in huis haalt. Frank van Mosselveld, algemeen directeur bij RKC, is blij met de komst van de 27-jarige Houwen. "Met Jeroen voegen we een ervaren doelman toe aan de selectie. Het was prioriteit om een doelman aan te trekken en we hebben in de persoon van Jeroen een perfecte aanvulling gevonden", zegt hij op de clubsite.

"Met zijn ervaring in de (sub)top van Nederland brengt hij niet alleen waardevolle ervaring met zich mee, maar ook een gezonde concurrentie onder de lat. Wij zijn blij dat Jeroen voor ons gekozen heeft en kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

Houwen stond al onder de lat in jeugdopleiding van Vitesse en maakte daarna minuten in het eerste elftal. Ook keepte hij voor Telstar en Go Ahead Eagles. In totaal kwam hij tot 44 Eredivisie-optredens namens de Arnhemmers.