Franse media: PSG ontwaart ideale opvolger Messi bij Manchester City

Franse media: PSG ontwaart ideale opvolger Messi bij Manchester City

16-05-2023 11:17 Laatste update: 11:53
2

Lionel Messi is nog niet weg, maar Paris Saint-Germain is al druk bezig met zijn opvolging. Bernardo Silva (Manchester City) staat hoog op de lijst, melden L'Équipe en Le Parisien.

Silva wil Manchester City deze zomer verlaten. Hij wordt met grote regelmaat gelinkt aan FC Barcelona, maar PSG schijnt de grootste kanshebber te zijn voor zijn handtekening. L'Équipe en Le Parisien noemen hem 'prioriteit nummer één' in het Parc des Princes.

PSG zwaait Messi hoogstwaarschijnlijk uit, terwijl ook een langer verblijf van Neymar en Hugo Ekitiké op losse schroeven staat. Het is geen geheim dat Luis Campos zeer gecharmeerd is van Silva. In 2014 haalde de technisch directeur zijn landgenoot al naar AS Monaco. De twee hebben nog steeds veel contact.

Silva is een belangrijke speler voor Manchester City, maar zou langzamerhand wel klaar zijn met het leven in Engeland. Parijs spreekt hem meer aan. Veel van zijn vrije tijd spendeert hij al in de Franse hoofdstad. Pep Guardiola ging eerder voor zijn vertrek liggen, dus de kans bestaat dat City hem aan zijn tot medio 2025 lopende contract gaat houden.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!