Kwaliteitsimpuls voor AZ: De Wit en Karlsson klaar voor West Ham United

Kwaliteitsimpuls voor AZ: De Wit en Karlsson klaar voor West Ham United

16-05-2023 18:14
48

Een forse kwaliteitsimpuls voor AZ: Dani de Wit en Jesper Karlsson kunnen donderdag in actie komen in de return tegen West Ham United. De steunpilaren hebben afgerekend met blessureleed.

De Wit is terug na een slepende voetblessure. In januari werd een scheurtje in het bot ontdekt. Karlsson sukkelde met een spierblessure. Tegen FC Emmen konden de twee zondag alweer invallen, nadat ze het eerste duel in de halve finale van de Conference League nog voor de tv hadden bekeken. 

Het is nog onduidelijk of AZ donderdag met zowel De Wit als Karlsson zal starten. "Het advies van de medische staf voor de wedstrijd tegen Emmen was een half uur spelen", zegt Pascal Jansen tegen Voetbal International. "Normaal gesproken kunnen ze in de daaropvolgende wedstrijd dan langer spelen. Daarin zullen we goede afwegingen moeten maken. Het is in elk geval mooi dat ze terug zijn. Dat maakt onze selectie weer een stuk sterker, in een belangrijke fase van het seizoen. We zullen de keuzes maken die het beste zijn voor het team."

De aanvallende middenvelder en de linksbuiten zijn er klaar voor. "Tegen Emmen merkte ik al aan de sfeer in het stadion dat er iets speciaals zit aan te komen", stelt Karlsson. "We moeten klaar zijn voor een topprestatie. Ik heb er zin in." Ook De Wit kan niet wachten. "Ik heb hier heel lang naar toe gewerkt. Dat je er dan bij zó’n grote wedstrijd weer bij kan zijn, is natuurlijk heel erg fijn."

AZ verloor in Londen met 2-1 en moet daardoor vol aan de bak. De aftrap in het AFAS Stadion is donderdag om 21.00 uur.