Galatasaray wint en kroont zich voor het eerst sinds 2019 tot kampioen van Turkije

30-05-2023 21:02
41

Galatasaray heeft zich dinsdagavond gekroond tot kampioen van Turkije. Aan de hand van een sterk spelende Mauro Icardi werd er met 1-4 gewonnen op bezoek bij Ankaragücü, waardoor de club met nog één duel te spelen niet meer in te halen is door nummer twee Fenerbahçe.

Met Icardi in de punt van de aanval en voormalig Eredivisie-spelers Dries Mertens en Milot Rashica daarachter begon Galatasaray uitstekend aan het uitduel tegen Ankaragücü, de huidige nummer dertien van Turkije. Al na zeven minuten spelen opende Icardi de score. De Argentijn schoot van dichtbij binnen uit een voorzet van Rashica.

Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, maar Galatasaray nam voor rust alweer afstand, via wederom Icardi. Na de zeventigste minuut liep de ploeg van trainer Okan Buruk uit. Barış Alper Yılmaz tekende voor de bevrijdende 1-4 en Portugees Sérgio Oliveira bepaalde de eindstand op 1-4.

Door de overwinning komt Gala op 82 punten uit 34 wedstrijden. Fenerbahçe won ook (in eigen huis van Antalyaspor) maar kan het gat met nog één wedstrijd te gaan niet meer overbruggen. Het feest kan nu dus losbarsten bij Galatasaray, dat voor het eerst sinds het seizoen 2018/19 weer de beste van Turkije is.