'PSV werkt aan operatie-Xavi Simons: mogelijk best betaalde speler ooit'

'PSV werkt aan operatie-Xavi Simons: mogelijk best betaalde speler ooit'

21-06-2023 09:25 Laatste update: 09:48
282

Het is 'goed mogelijk' dat Xavi Simons de best betaalde speler in de geschiedenis van PSV gaat worden. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De nummer twee van het voorbije Eredivisie-seizoen is er veel aan gelegen om zijn contract open te breken.

De contractverlenging van Simons heeft de hoogste prioriteit in het Philips Stadion, zo is al langer duidelijk. Die situatie is na de komst van trainer Peter Bosz niet veranderd. Het is geen geheim dat in zijn tot medio 2027 lopende contract een Paris Saint-Germain-clausule staat: voor twaalf miljoen euro kan de Oranje-international terugkeren naar de Franse hoofdstad, mits hij dat zelf wil.

PSV poogt het contract van Simons open te breken, te verlengen, op te waarderen én de clausule eruit te slopen. Volgens het Eindhovens Dagblad is het duidelijk dat Simons 'een megasalaris kan eisen'. 'PSV heeft met Peter Bosz al de best betaalde trainer in de geschiedenis van de club en het is goed mogelijk dat Simons bij een langer verblijf de best betaalde speler uit de PSV-historie gaat worden', klinkt het.

Veel Europese topclubs zijn in de markt voor Simons, die tijdens zijn sensationele debuutseizoen bij PSV veel indruk maakte. De winnaar van de VP Award kroonde zich met negentien goals tot (gedeeld) topscorer van de Eredivisie en gaf ook nog eens acht assists. Eén van de clubs die deze zomer een poging zou kunnen wagen, is Arsenal. PSV lijkt alleen akkoord te gaan met een recordtransfer.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!