'Veel lagere clausule Xavi Simons lekt uit, meer topclubs tonen interesse'

'Veel lagere clausule Xavi Simons lekt uit, meer topclubs tonen interesse'

21-06-2023 12:40 Laatste update: 14:53
407

Groot nieuws: volgens Fabrizio Romano bedraagt de clausule waarmee Paris Saint-Germain Xavi Simons terug kan kopen van PSV niet twaalf miljoen, maar 'slechts' zes miljoen euro. Het is nu aan het talent zelf om de definitieve beslissing te maken over zijn toekomst, terwijl op de achtergrond diverse Europese topclubs de situatie in de gaten houden. 

Het nieuws van Romano strookt niet met andere berichtgeving omtrent de clausule in het contract van Simons. Aanvankelijk ging het om een bedrag van twaalf miljoen euro, maar dat valt volgens Romano dus uiteindelijk een stuk lager uit. 

De transferexpert meldt dat de clausule gelicht kan worden tussen 1 juli en 31 juli. 'De definitieve beslissing is alleen aan de speler zelf', zo is te lezen. Simons wacht vooralsnog op contact met PSG, terwijl ondertussen diverse Europese topclubs op de loer liggen. Zowel Manchester United, Arsenal, Brighton & Hove Albion, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en RB Leipzig bekijken de situatie. 

Het twintigjarige toptalent heeft een indrukwekkend seizoen bij PSV achter de rug. De winnaar van de VP Award maakte negentien doelpunten en kroonde zich daarmee tot mede-topscorer van de Eredivisie. Daarnaast gaf hij acht assists. Zijn indrukwekkende prestaties leverden hem ook een verkiezing op in het Nederlands elftal, waar hij de laatste twee interlands in de basis stond. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!