'PSV en Simons praten over nieuw contract, Eindhovenaren stellen één voorwaarde'

'PSV en Simons praten over nieuw contract, Eindhovenaren stellen één voorwaarde'

21-06-2023 19:11
180

Hoewel er nog niets besloten is, neigt Xavi Simons naar een langer verblijf bij PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. De regionale krant nuanceert de berichtgeving over een lagere clausule in het contract met Paris Saint-Germain.

Simons heeft eerder deze week met technisch directeur Earnest Stewart gesproken over het verlengen van zijn contract. PSV wil de spelmaker 'vorstelijk betalen' en hem meer verantwoordelijkheid geven, klinkt het. Wel stellen de Eindhovenaren bij een nieuwe verbintenis één maar: de Paris Saint-Germain-clausule moet 'ab-so-luut' uit het contract.

Het is geen geheim dat Simons zijn eigen toekomst in handen heeft. Hij heeft de eenzijdige mogelijkheid om terug te keren voor PSG, dat hem voor een bedrag tussen de zes en twaalf miljoen euro kan terugkopen. Eerder op de woensdag meldde Fabrizio Romano dat die clausule op zes miljoen euro ligt, maar dit klopt volgens het ED niet. 'Niet voor alle tijdvakken gelden dezelfde bedragen en Simons kan in sommige periodes voor minder geld weg. Daarbij kunnen wel weer bonussen of andere constructies gelden, waardoor het bedrag toch weer hoger wordt. Kortom: 6 miljoen is niet altijd 6 miljoen en 12 miljoen niet altijd 12 miljoen.'

Volgens ingewijden is het woord Paris Saint-Germain geen enkele keer gevallen toen Simons eerder deze week met de technische leiding om tafel zat. PSV hoopt dat de speculaties over de clausule er snel niet meer toe doen. 'Simons heeft het namelijk uitstekend naar zijn zin in Eindhoven en neigt naar blijven', wordt er geschreven. Beide partijen willen spoedig duidelijkheid creëren.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!