Saudi-Arabië weer een topspeler rijker: Wolves maakt recordtransfer bekend

Saudi-Arabië weer een topspeler rijker: Wolves maakt recordtransfer bekend

23-06-2023 20:11
40

Ruben Neves treedt in de voetsporen van landgenoot Cristiano Ronaldo en maakt de overstap van de Premier League naar Saudi-Arabië. Zowel Wolverhampton Wanderers als zijn nieuwe club Al Hilal maakt de transfer vrijdag wereldkundig. 

Neves maakte in de zomer van 2017 de overstap van Porto naar Wolves, waar hij uiteindelijk zes jaar lang speelde. De middenvelder speelde in die periode 253 officiële duels voor de club, waarvan de meeste als aanvoerder. 

Naar verluidt betaalt Al Hilal ongeveer 55 miljoen euro voor de 26-jarige international. Dat bedrag wordt niet bevestigd door Wolves, maar de club maakt wel bekend dat het de grootste uitgaande transfer uit de geschiedenis betreft. 

Al Hilal is een topclub in Saudi-Arabië. Afgelopen seizoen werd het derde, het jaar daarvoor kampioen. Neves heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor drie jaar. Eerder maakte spelers als Karim Benzema en N’golo Kanté al de overstap naar het kapitaalkrachtige land. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog velen volgen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!