'City bereikt persoonlijk akkoord: RB Leipzig wil minimaal honderd miljoen zien'

'City bereikt persoonlijk akkoord: RB Leipzig wil minimaal honderd miljoen zien'

24-06-2023 23:29
77

Manchester City heeft een persoonlijk akkoord bereikt met RB Leipzig-verdediger Josko Gvardiol, meldt Fabrizio Romano. Een deal is nog ver weg, aangezien Die Roten Bullen veel geld verlangen voor de 21-jarige Kroaat.

Volgens Romano zullen de gesprekken tussen City en Leipzig binnenkort opgestart worden. City-manager Pep Guardiola is naar verluidt zeer gecharmeerd van de verdediger en wil hem dolgraag inlijven. Eenvoudig gaat dat niet worden: Leipzig hoopt Gvardiol te behouden en lukt dat niet, moet er minimaal honderd miljoen euro op tafel komen.

Leipzig wil Gvardiol als duurste verdediger aller tijden verkopen. Het is nog onduidelijk of City bereid is een dergelijk bedrag neer te tellen voor de centrumverdediger. Op dit moment geldt Harry Maguire, die voor 87 miljoen euro van Leicester City overstapte naar Manchester United, nog als de duurste verdediger aller tijden. 

Gvardiol heeft bij Leipzig nog een contract tot de zomer van 2027. Hij speelt sinds medio 2021 bij Leipzig, dat hem voor een kleine twintig miljoen euro overnam van Dinamo Zagreb.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!